Picante Chile Ketchup
- 2,5 kg tomater, skalade och rensade, hackade
- 2 stjälkar selleri, hackade
- 1 stor lök, hackad
- 4 jalapenos eller 2 habaneros, rensade och hackade
- 1 röd paprika, rensad och hackad
- 2,4 dl farinsocker
- 3,6 dl vitvins vinäger
- 2 tsk senapspulver
- 1 tsk kanel
- 1/2 tsk malen kryddnejlika
- 1/4 tsk malen kryddpeppar
- 1-2 tsk salt
Blir ca 2 liter ketchup av detta recept. Man kan givetvis byta ut och testa med andra sorters chili. Själv använde jag 3 jallisar och en scotch bonnet chocolate och blev väldigt nöjd med resultatet.
Jalapeno Gelé
- 8 jalapenos, rensade
- 2 röda paprikor, rensade
- 3 dl vitvinsvinäger
- 0,6 dl citronjuice
- 9,6 dl socker
- 1 3/4 dl flytande pektin eller enligt anvisning på flaskan
Blir strax över 1 liter gelé på detta recept. Även här går det bra att byta ut jalapenos mot annan chili. Själv använde jag rocoto till min.
Ancho Barbecuesauce
- 1 gul lök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 1 dl socker
- ½ dl äppelcidervinäger
- 3 st ancho chile, blötlagda och urkärnade
- 3 dl vätska från blötlagda anchos
- 5 kryddnejlikor malda i mortel
- 1 tsk kryddpepparkorn malda i mortel
- 1 lagerblad
- 1 tsk nescafé
- ½ dl soja
- majs eller rapsolja
Jag använde denna som marinad på ugnsgrillade kycklingvingar och det var svingott!
Till vänster har ni gelé gjort på PI 585260 och till höger har vi en flaska picante chile ketchup gjord på jalapeno och scotch bonnet. Smaskigt värre !!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar