söndag 3 juni 2012

Nu börjar det mogna ordentligt

Växtligheten hade tagit över balkongen helt så idag var det dags att återta kontrollen, och balkongen. Blev hyfsat bra och nu kan jag åter igen vistas där ute utan att få grenar i örat.



Chiluhacle Negro
 Plantan dignar under den hårda belastningen av frukter så jag blev nödsatt att plocka ett par, som redan var mogna, för att grenar förhoppningsvis inte skall knäckas

Trinidad Scorpion, Morouga Blend
TSMB trivs oförskämt bra och har säkrat årets behov av het sås. Har inte vågat smaka på denna värsting ännu men det kommer. =P

Chile de Arbol
Det var först efter det att jag plockat undan plantor som stod framför som jag såg hur otroligt mycket frukt det finns på denna. Det syns kanske inte så tydligt på bilden men uppskattningsvis så är det nog närmre 100 frukter.

Cascabel
Ytterligare ett exemplar som inte riktigt klarar av vikten av frukt. Har fått binda upp alla grenar, därav den kanske något konstiga formen på plantan.

Caribbean Red
Mycket mogen frukt på denna så det är definitivt dags att göra årets första hållbara batch av het sås. Blir till att googla runt lite för att hitta något nytt och spännande.

Dedo de Moca, Criolla Sella, Lemon Drop
Dessa tre baccatum gick ej att skilja åt, helt intrasslade i varandra, så de får stå kvar som de står. De verkar för övrigt må rätt bra av det. Mycket frukt som de dessutom hjälps åt att bära upp.

Scarlett Lantern
Lyckades inte få till någon extraordinärt vacker frukt som de man kan se på Fatalii´s hemsida. De flesta utav mina är bara helt blekgula men några har i alla fall fått en lila ton.  

Scotch Bonnett Chocolate
Vad skall jag göra med all frukt?

Pasilla (hybrid)
Så mognade då äntligen årets upplaga av Pasilla och tyvärr tyvärr så var det en hybrid även i år. Är nog lika bra att fimpa resterande fröer och beställa nya inför nästa år.

Cayenne Long Red Slim
Riktigt fin planta! Producerar mängder och nu har de dessutom börjat mogna. Tur är väl det för mitt cayennepulver är nästan slut. =P

Santa Fe Grande
En mycket kompakt liten planta som producerat bra mycket mer än vad den klarar av att hålla upp. Tjocka vägar på dessa frukter så de väger lite styck. Tänkte testa att lägga in dessa i år, kanske.. 

Fresno
Även denna är mycket kompakt och lider av samma överbefruktning som kompisen ovan

Dagens skörd
Från vänster: Pasilla(hybrid), Chiluhacle Negro, Lemon Drop, Criolla Sella,Cayenne, Fresno, Tomatillo. Längst upp i mitten på bilden skymtar även en Serrano Tampiqueno.

2 kommentarer:

  1. Verkligen inspirerande! Häftigt att se så många fina frukter!

    Hälsningar
    Mats

    SvaraRadera
  2. Helt otroligt kul.. Detta kommer bli en riktigt lång säsong.
    Känns inte mer än rätt med tanke på den misslyckade förra året =)

    SvaraRadera