måndag 2 juli 2012

Pulver

Bestämde mig för att befria min Jamaican Gold från alla frukter idag. Den var riktigt fin, nästan lika gul som grön, men idag var det dags. Den har trivts riktigt bra på min fönsterbräda och producerat riktigt bra med tanke på hur liten kruka den står i. 


Passade även på att skörda min Trinidad Scorpion Morouga Blend och min Scotch Bonnet Chocolate igen. Helt sjukt så mycket skorpionen producerar! Finns nog närmre 100 frukter till på detta monster, som dock har en bit kvar innan de vuxit färdigt.


Eftersom jag redan har gjort 1 liter hot sauce så fick dagens skörd hamna i torken istället.


Inte supereffektiv tork men det får plats riktigt mycket i den och istället för att behöva vänta i flera veckor på att frukterna skall torka så går det på ett par dagar. Det kommer alltså att lukta ganska gott här de närmsta dagarna..  =P
4 kommentarer:

 1. Hej! Vad är det för tork du har? har aldrig sett någon sådan var finns den att få tag på? Jag torkar mina genom att hänga upp dem och det tar ju ganska lån tid.

  Mvh. Stig

  SvaraRadera
 2. Denna köpte jag på Netto för ett år sen ungefär men det är inget de har kvar nu. Den är väldigt enkel, bara ett värmeelement och hyllor att lägga frukt/svamp eller liknande på. Märket är i alla fall Melissa så du kan ju testa att googla det. Annars har OBH Nordica en snarlik variant som dessutom har fläkt.

  Jesper

  SvaraRadera
 3. Hejsan! Mitt namn är Gustaf och jag odlar också chili. Ville bara säga att jag gillar din blogg och har därför länkat till dig på min hemsida. Hoppas att det är ok! Keep up the good work! MVH Gustaf
  www.chilifrenzy.dinstudio.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt ok Gustaf!

   Helt galet med videologgen! Förstår inte varför du utsätter dig själv för det. Ska dock bli spännande att följa fortsatta tester och då framför allt de starkare sorterna =)

   Radera