söndag 10 februari 2013

Det händer ganska mycket på kort tid. Den 20:e januari hamnade alla fröer i jorden och mellan 7-10 dagar senare hade alla sorter grott, förutom två. Allt detta skedde givetvis i samma veva som jag bytte jobb så det har varit lite dåligt med tid att dokumentera och publicera. Här nedan har vi i alla fall ett gäng miniplantor, på god väg till omplantering. De två sorter som envist fortsätter med att låta bli att gro är Golden Cayenne och Chocolate Bhut Jolokai. Måste vara dåliga frön för de vägrade förra året också.


Tidigare år har jag gett mina plantor diverse jordförbättrare men i år blir det inga sådana. För det första så dammar dessa jordförbättrare något förbannat och det är jag inte så värst intresserad av med tanke på att jag vid de två första omplanteringarna kommer att befinna mig inomhus. För det andra så är det chockerande högt kilopris på både vermiculite och perlite, och även om det inte går åt speciellt många liter av dessa mineraler så känns det lite onödigt med tanke på min tveksamheten till om de verkligen gör någon mätbar skillnad, för min lilla odlings del. Leca kulor skall plantorna i alla fall få när de väl hamnar i sin slutförvaring.

Nedan har vi då de obligatoriska artiklarna för första omplanteringen. Nytt för i år är plasttrågen som man ställer de omplanterade små krukorna i. Jättebra grej som förhindrar uppkomsten av fuktfläckar på ekskivan.. Man lär sig så länge man lever..  =)


Gräddhyllan
Den första omplanteringen skedde 9/2 och alla sådda sorter finns representerade förutom Golden Cayenne och Chocolate Bhut Jolokia. Dessa två vägrar konsekvent att gro så det blir till att införskaffa nya fröer om jag nu skulle vilja odla dessa två igen.
 3 kommentarer:

 1. Bra jobbat. Är det bra annars? Länge sen vi hördes.

  SvaraRadera
 2. Väntar spänt på en uppdatering över hur saker och ting fortskrider! Mina plantor har lämnat kopparna som har använts som krukor för att nu hamna i 1L krukor! Hoppas allt är väl!

  SvaraRadera
 3. Det var ett tag sen Janne. Har varit en mycket intensiv vinter men börjar väl komma på plats med det mesta nu. Inklusive växtligheten. =)

  Hur går det för dig och gödselfabriken?

  @ Anonym

  Jag vet.. Är lite dålig på att uppdatera för tillfället men ska försöka bli mycket bättre. Tänkte slänga ner mina plantor i slutförvaringen på 10L om ett par veckor, men det kommer nog någon uppdatering innan dess. Har rätt många sorter som börjar blomma vilken dag som helst nu å sådant måste ju uppmärksammas! =)

  SvaraRadera