måndag 28 juni 2010

Bra recept till grillsäsongen

Chipotle I Abodesås

7-10 st chipotle, avstjälkade
½ gul lök I tjocka skivor
5 msk äppelcidervinäger
2 vitlöksklyftor, skivade
4 msk ketchup
¼ tsk salt
7 dl vatten.

Blanda samtliga ingredienser i en panna eller kastrull. Lägg på lock och låt sjuda på låg värme mellan 1 till 1½ timme, vid det laget skall chilin vara mjuk och mängden reducerats till en tredjedel (ca 2½ dl).

När ni sedan har denna delikatess tillagad så kan ni göra en riktigt schysst marinad till kött.

Chipotle marinad

1/2 sats av chipotle i abodesås
1/2 dl lime juice
1 msk rivet lime skal
1/2 dl äppelcider vinäger
5 klyftor vitlök, skalade
1 dl färsk koriander
1/2 msk salt
1/2 msk svartpeppar
1 dl olivolja

Kör alla ingredienser i en matberedare eller använd stavmixer, tills det har blivit en slät sås. Häll såsen på favvoköttet och låt marinera i minst 6 timmar

2 kommentarer:

  1. Var får du tag i Chipotle? ICAs variant är lite underlig då de blandar Ancho och Chipotle i samma påse(!).

    SvaraRadera
  2. Finns hur många sajter som helst där du kan beställa. Den bästa som jag använt är extremefood.se. De har många spännande såser, marinader, torkade chilis och genuina mexikanska produkter. Snabba leveranser, tar bara ett par dagar från beställning.

    Örtagården säljer också chipotle så skall man beställa frön så kan man lika gärna passa på

    SvaraRadera