torsdag 12 augusti 2010

Hemma igen

Allting gick bra med växterna under semestern. Ingen hade dött, bara många opolinerade blommor som ramlat av. Allt är nu i alla fall tillbakaflyttat till framsidan och det direkta solljuset (om vi nu får mer sol denna sommar) så jag hoppas på att frukterna börjar mogna till sig ordenligt snart. Tre plantor har satt igång och lite utav det ser ni nedan.
Till min glädje har även min "tidigt" sådda rocoto satt en del frukt. Har haft ruggiga problem med att lyckas få blomstjälkarna att sitta kvar på den under sommaren men nu fungerar det uppenbarligen.


Även min Bhut Jolokia har börjat sätta frukt men den lär inte hinna mogna till skördefesten i september. Ber om ursäkt för det men jag kan troligen erbjuda Red Savina och Caribbean Red Habanero istället. De räcker nog till... ;)


En Annan sort som börjat ändra färg är Marconi Golden. Eller är det verkligen en Marconi? Jag tror inte att det är det men den får gå under det namnet tills motsatsen är bevisad och sorten bestämd. Dumt om det är paprika. Då är den förmodligen inte riktigt mogen förrän den ändrar till rött och den håller precis på att slå om till gult..

3 kommentarer:

 1. Härligt att se. Jag kom också tillbaka efter en veckas semester och alla mina var OK också.

  Du vill inte vara med och bygga en uppföljare till den legendariska chiliröken i Genarp?

  http://picasaweb.google.com/Jakob.Axelsson/ChilirokenSommaren2006#

  Jag är sugen på att fixa till en sådan här utanför Skegrie innan hösten så att man kan röka för hela året. Hade varit kul om vi var några stycken om den så kunde det bli en rökfest där vi tar med vad vi skördat.

  SvaraRadera
 2. Det låter mycket intressant. Jag har haft långt gångna planer på att modifiera en klotgrill här hemma men en riktig rök är ju betydligt mycket bättre.

  Låter hur kul som helst och skegrie ligger bara ett stenkast bort

  SvaraRadera
 3. Kul. Jag hittar inte någon kontaktadress till dig här på sidan, så skicka ett mail till mig, så snackar vi ihop oss om detaljerna.

  SvaraRadera