fredag 20 augusti 2010

Tältet är borta


Så slog jag då till å skaffade ett växthus istället för växttält. Lika bra var väl det för snart börjar väl höststormarna rulla in och då skulle det blåsa in till grannen eller grannbyn. Jag är supernöjd med det nya huset. Har dock fruktansvärt ont i tummarna efter att tryckt dit typ 30 plaststrips vid rutorna, kan inte ens tvätta händerna i ljummet vatten utan att det bränner. Jag har tyvärr ett par strips kvar att trycka dit, som jag inte lyckades med igår pga smärta, men det får vänta tills tummarna är helt återställda.

Man fick med ett verktyg som skulle användas till att få dit stripsen men som vanligt fungerar inte medskickade specialverktyg. Ett verktyg som dessutom var tillverkat i inte allt för hård plast..

Här ovan ser vi en bild på en halvt missbildad Korean hot. Skall bli spännande att se hur den kommer se ut när den vuxit till sig.

Marconi Golden, eller paprikor eller vad det nu är, har nästan alla mognat klart.

Sweet Banana börjar skifta färg den också.

Purple Tiger har jag skördat ett par stycken redan. Ingen smaksensation direkt men en direkt och ett ganska starkt sting har den. Plantan är annars ganska trevlig att ha på fönsterbrädan, på gränsen till för stor men bladen och frukterna kompenserar.

Det blir gult Cayennepulver i höst. Jag har alltid undrat vad Santa Maria och Kockens egentligen har gjort med sitt cayennepulver. Det saknar nästan helt å hållet styrka och inte har det speciellt mycket smak heller. Oddsen för att jag skall lyckas bättre är goda. asdf
asdf

2 kommentarer:

  1. Grattis till växthuset. Ömma tummar är ett billigt pris för denna lyx.

    Det är några präktiga plantor du har på min ära. Blir nog en lång säsong för dig i det skyddade läget du har satt ditt hus.

    Kunde inte hjälpa att notera att dina Sweet Bananisar är betydligt knubbigare än mina, undrar vad det beror på?

    SvaraRadera
  2. Jag har dopat dem med Algomin. Kanske beror på det? Sen har jag har en massa långbensspindlar som patrullerar växterna dygnet runt. De verkar dock vara mer intresserade av blommorna än andra insekter, vegetarianer kanske? Har dock en dokumenterad sammanstötning

    SvaraRadera